Baggrunden for Hyldgårdsmarkedet

Hyldgaardsmarket blev grundlagt for 33 år siden, af ildsjælene Jens Martin Gundersen og nu afdøde Kirsten Hvass. 

Grundlaget har fra start været, at lave et arrangement, der kan samle byens børn, forældre og bedsteforældre, ved et marked krydret med underholdning, boder og aktiviteter for børnene.

Den primære tanke var, at byens børn skulle opstille boder, prissætte og sælge legetøj olign. til andre lokale børn for derved at få noget nyt legetøj og genbruge tingene. Gevinsten skulle udover at lære børnene godt købmandskab og hyggeligt samvær, være at skaffe penge til større anskaffelser. 

Blandt andet er busserne financeret af Hyldgaardsmarket, hvilket har gjort, at institutionerne har kunnet komme på en masse ture, og derved få nogle oplevelser i baggagen, som andre institutioner ikke har haft mulighed for. 

Ligeledes er det muligt for institutionerne, at søge om tilskud til større anskaffelser, feks. Legehuse, udendørs bordtennisbord, banancykler samt alt hvad der er til gavn for sydbyens børn.

Målsætningen for Hyldgårdsmarkedet

Målsætningen er at holde fast i traditionerne og fortsat udvikle konceptet for at fastholde interessen og samle sydbyen på tværs af generationer, for at lave en festlig og hyggelig dag.

Noget helt specielt ved Hyldgaardsmarkedet, er de trygge rammer omkring markedet, for det er en dag i børnenes tegn.

Børnene er vant til at færdes på området, og børnene får lov til at suse rundt på egen hånd. Bonus er at forældrene til børnene også kommer hinanden ved, lærer hvem Peter´s far er, og nyder i lige så stor grad Hylgaardsmarkedet som børnene gør, og det er jo netop børnene, som markedet holdes for.

Pengene der omsættes for på dagen, går direkte tilbage til sydbyens børn, i form af ting eller oplevelser, som ellers ikke ville være muligt. 

Vi er enormt priviligerede over, al den opbakning vi får, i form af sponserater, gaver, hjælp samt bidag, både før men også på markedsdagen. Markedet kunne heller ikke afholdes, hvis ikke det var for alle de frivillige hjælpere, der er brug for, for at få afviklet sådan et stor marked.

Hyldgårdsmarkedet bliver alene drevet af frivillig arbejdskraft, og da der er rigtig meget aktivitet i dagene op til markedet, samt på selve dagen, kan vi altid bruge frivillige hjælpere. Så har du lyst og lejlighed, så er din hjælp meget kærkommen.

Skriv gerne en mail på hyldgaardsmarked@gmail.com, eller ring 5170 8604, så finder vi ud af noget.